duminică, 14 aprilie 2013

Centrul pamantului

           Cat de minunat e sa faci lucururi pentru tine. Sa-ti acorzi timp, sa-ti acorzi atentie, sa te iubesti, sa te rasfeti, sa te imbratisezi singur, sa faci numai ce iti doresti, sa pleci in padure si sa respiri aer proaspat si sa nu te ineci, sa simti miros de iarba, de scoarta de copac si pur si simplu sa stai in natura. Cat privesti cu ochii sa vezi doar copaci. Rareori sa se iveasca vreo poienita unde si soarele ajunge usor. Sa-ti clatesti ochii cu cele mai frumoase imagini si sa le surprinzi in fotografii. Sa te miri de copaci, cat sunt de drepti si de demni. Sa te agati de-o liana si sa razi nebuneste ca simti ca te-ai intors la copilarie.
          Si sa te iubesti in continuare, sa iti organizezi timpul cum vrei tu, sa stii ce iti doresti sa faci in continuare si sa speri ca ziua aceasta in care ti-ai daruit totul, sa nu se termine niciodata. Si daca iti doresti cu adevarat, e posibil sa ti se intample.
         Si sa nu te gandesti inca la maine, pentru ca este azi si azi merita trait din plin. O sa vina si vremea cand ne vom uita intr-o oglinda (alta decat cea de la Daf) si vom incepe sa ne analizam - e momentul acela pe care o prietena il numeste - momentul fata in fata cu tine. De obicei oglinzile acestea nu putem fi noi. Vor fi alti oameni, acei oameni curajosi care isi vor asuma riscul de a ne contrazice.
        Imi dau seama ca m-am privit intr-o astfel de oglinda, nu demult...dar imi dau seama abia acum!

        Dar cat de minunat e sa faci lucruri pentru tine, sa te iubesti, sa respiri, sa te agati (de o liana), sa te miri, sa fii demn (ca acei copaci), sa nu te gandesti la nimeni,  sa te privesti intr-o oglinda si sa-ti imaginezi pentru o clipa ca poti fi centrul pamantului.
       Iar peste ani si ani, ne vom aminti cum pentru o zi am fost centrul pamantului pentru simplul fapt ca ne-am permis sa facem lucruri minunate pentru noi!
     
       Tu ce ai facut in ultimul timp pentru tine?

Daniela

Niciun comentariu: