luni, 18 martie 2013

Despre cumparaturi

Ce cumparam cu bani? Tot! Sau cel putin asa ni se pare. Platim oricat pentru fericire. Si ni se pare ca facem afaceri geniale. Si mai mult, credem ca suntem singurii care facem afaceri geniale. De fapt esti TU si restul lumii care faceti acelasi lucru. Cumparam un zambet, o privire si prezenta oamenilor in viata noastra. Cumparam entuziasmul. Cumparam emotia. Cumparam vise. Cumparam atentie. Cumparam liniste. Cumparam afectiune. Cumparam grija.
Sau cel putin asa credem, ca putem cumpara orice si ne bucuram ca le gasim pe toate rafturile.
Dar va veni vremea cand bogatiile noastre nu vor putea inlocui starile sufletesti. Vom sti atunci ca am devenit, brusc, si peste noapte...saraci. Saraci emotional.
Mi-am dat seama azi ca nimic nu mai putem cumpara cu bani(pentru ca lucrurile pe care nu le putem atinge nu mai sunt de gasit in supermarketuri) si singura varianta e sa cucerim prin felul nostru de a fi: unici,sinceri,  autentici, deschisi si dornici de a ne expune in fata celorlalti. Asta e adevarata bogatie pe care o gasim in adancul inimii noastre. 
Imi vine tot mai des sa folosesc un cuvant pe care, in urma cu cativa ani, nu-l puteam pronunta pentru ca mi se parea ca-l murdareste prea multa lume si nu vroiam s-o fac si eu.
In mod obsesiv si poate nu intamplator, il folosesc regulat - "multumesc."

Si la fel, nu intamplator scriu si spun, pentru a doua oara azi: :Pentru grija, iti multumesc!"

3 comentarii:

muay thai spunea...

Foarte adevarat.

muay thai spunea...

foarte adevarat...

muay thai spunea...

Foarte adevarat.