duminică, 21 decembrie 2008

Daniela a fost rautacioasa azi

Mult timp nu am avut ceas. De mana. Acum am. Vreau sa-mi masor clipele. Vreau, in fiecare moment sa simt ca un minut trecut e unul pierdut. Nu mai am aer. Nu simt frig, nu simt nimic. nu vad nici macar oamenii pe care acum 2 zile ii vedeam pe strada. Ma simt pierduta. O amorteala in oase imi chinuie intreg trupul, imi bantuie gandurile si am face sa-mi doresc ceva ce nu mi-am mai dorit demult. N-o sa va spun ce. Nimic nu ma multumeste. Cu cat priemsc mai mult, cu atat cer mai mult.
De unde vin si unde ma duc nu stiu. Nu mi-e foame. nu mi-e sete. Daniela de acum 2 luni ma bantuie. Imi respira greu in ceafa. sta langa mine si ma bate la cap s-o primesc inapoi. I-am zis sa plece. Se invarte in jurul meu, ca un fantoma. I-am zis sa plece. Nu vrea sa ma asculte. Nu vrea. Si daca nu vreau...ce pot face eu???
Intr-un dulapior, la mine acasa, sunt cateva lucruri cu care mi-as putea decora camera. De Craciun. Ah, vine Craciunul. Nici macar asta nu simt. Poate putina zapada. In oras nu am gasit nimic. Am vrut sa fac un cadou. M-am dus la sigur. M-am inselat. Oare ma mai insel mult?
Daniela a ales, din nou, sa se minta. De data asta nu frumos.
Daniela uraste ziua de azi.
M-am refugiat in singuratate. Parca ma doare. La fel ca si cuvintele si intrebarile de azi - au durut -m-au durut si pe mine. M-am simtit goala...de ganduri, de vise, de sentimente. De haine.
Asa m-am simtit eu azi.
Daniela a fost rautacioasa azi.
Iii e frica acum...
Sa ma ierti, daca te rog, poti?

Un comentariu:

Marius CROY spunea...

Timpul este suprem. Nu mi-e frica de Dumnezeu sau de "Necunoscut" cat imi este de Timp. Daca nu i te supui, daca nu il respecti te va distruge. Daca incerci sa il masori (il ridiculizezi astfel, il transformi intr-o banalitate), daca inceci sa il grabesti sau sa il incetinesti (il corupi astfel) te va pedepsi. Singura salvare este sa il accepti asa cum e, sa il lasi in pace, sa nu il deranjezi. Atunci iti va fi prieten, un bun confident, cel care levindeca pe toate. Timpul nu ne apartine, nu este al nostru, noi suntem al lui, suntem creatiile lui, suntem sclavii lui, iar daca suntem respectuosi cu el ne va rasplati. Timpul este suprem.

Daca vei incerca sa te intorci la starea timpului numita Trecut, daca te agati de acea stare, Timpul se va simti sufocat si te va scutura, va da cu tine de pamant. Bucura-te de Timp Daniela, bucura-te de cei care isi impart timpul cu tine si iarta-le "unicitatea".