marți, 10 septembrie 2013

Ce faci cand nu stii ce sa faci?


Exista o intrebare pe care mi-o pun de cand ma stiu: ce faci cand nu atii ce sa faci?
Vine o vreme cand nu mai dormi noptile si ti se pare momentul potrivit sa cauti raspunsuri. Nu le mai dormi pentru ca ti-e teama ca nu vei mai visa niciodata frumos. Te-ai intoarce in timp, te-ai intoarce in momentele in care puteai visa orice, oricand, in somn sau in orice alta stare: la scoala, pe bicicleta. Vine o vreme cand tu porti dupa tine o carte care speri sa te ancoreze bine in prezent si sa nu te mai lase sa te abati de acolo. Niciodata. Te-ai saturat sa te gandesti
 ca lucrurile erau mai bune sau mai proaste acum 10 ani, si ai obosit sa te gandesti ce ar trebui sa faci sa fii implinit, peate 10 ani. Te-ai saturat sa te gandesti la ceva ce nu poti atinge niciodata, pentru ca el este infinit: mereu va exista viitorul. Ai uitat complet ca implinirea, ca si fericirea, se castiga, nu se cumpara. Iti pare ca lucrurile merg destul de bine azi si vrei sa ai puterea sa ramai in prezent. In prezentul tau de AZI.
Vine o vreme cand crezi ca tot ce mai poti face este sa te intorci din drum, iar mintea, sufletul si corpul te sustin. Adevarata provocare va fi sa mergi inainte, chiar daca simti ca nu mai poti. Dar vrei.
Vine o vreme cand noptile nedormite au efectul unei cafele tari care te face sa vibrezi, sa speri si sa iti doresti sa mergi inspre locul pe care ti l-ai rezervat in lume. Ca acum.

Niciun comentariu: