luni, 25 februarie 2013

Despre lucruri simple

(M-au inspirat macaroanele cu lapte si zahar vanilinat pe care le-am mancat in aceasta seara, precum cele pe care le mancam in copilarie - unde chiar ma bucuram de fiecare lucru marunt) :

"Lucrurile marunte fac viata frumoasa". Din pacate nu avem timp sa ne gandim la lucruri marunte si deseori trecem pe langa ele, fara sa le observam. Cautam doar ce e complicat, cautam sa iesim in evidenta cu cate ceva si uitam....uitam sa fim simpli, uitam sa ne bucuram de cat de minunati suntem si cand ne amintim si am vrea s-o facem...nu vedem in noi mai nimic. Lucrurile simple care ne diferentiau de alti oameni, parca nu mai exista. Lucrurile simple care ne faceau fericiti candva parca nu mai exista. Si cand nu mai exista, tanjim dupa ele...
Cumva e doar un impuls de a ne bucura unii de simplitatea altora si sa ne amintim ca lucrurile marunte chiar fac viata frumoasa. Sau mai frumoasa.

De ce sa nu ne placa lucrurile marunte? De ce sa nu fim simpli, transparenti si iubitori unii cu ceilalti? De ce sa nu ne deschidem unii in fata celorlalti? De ce sa nu ne spunem tot ce avem de spus? Uneori ne-am fi dorit sa facem toate aceste lucruri simple si marunte, insa ar fi fost prea tarziu...

As vrea sa nu ne mai ferim de a fi noi insine si sa vedem in simplitate si lucrurile marunte ceva care sa ne diferentieze de altii. Iata adevarata frumusete a vietii!

Niciun comentariu: