duminică, 25 ianuarie 2009

Despre astazi...

Astazi am vorbit la telefon. Mi-am dat seama ca nu sunt singura pe pamant. Astazi am zis pentru prima data clar, concis si raspicat: VREAU! VREAU SA...vreau ca fiecare sa faca ce-si doreste sa faca, pentru el, nu pentru altii, fara teama ca cel de langa sa se supere sau sa se enerveze. Daca ceva nu se intampla cum vreau eu, asta nu inseamna ca nu se tine cont de parerea mea. Astazi am fost sincera pentru prima data cand am zis VREAU SA...Ar trebui fiecare sa traasca cum vrea, sa traiasca viata care i se potriveste. Insa eu, ca sa traiesc viata care mi se potriveste, mai am nevoie si de altceva. Si de altcineva. Singura nu pot...Singura nu am putere, nu am tarie...asta nu inseamna ca nu am personalitate. Ca nu am picioarele bine infipte in pamant.
Astazi am fost sincera cu altii si mai putin sincera cu mine. Stiu ca nu e vremea. Stiu ca am zis...stiu toate astea. Daca cineva sufera, sa-l lasam sa sufere. Suferinta nu trebuie judecata. Suferinta trebuie inteleasa si acceptata. Noi nu avem dreptul sa judecam. Judecata n-o sa aduca nimic bun. Judecata doar ne va invenina. Pentru tot restul vietii. La fel ca si egoismul. Din toate se naste cate ceva. Din toate invatam cate ceva. Despre cunoastere nu stiu prea multe...am doar o idee vaga pe care mi-am fosrmat-o de-a lungul timpului. Despre cunoastere am auzit vorbindu-se mult. Toti vrem sa ne cunoastem mai bine dar nu facem nimic in favoarea noastra. Astazi am zis ca vreau sa ma ascund.
Despre iertare, am auzit foarte pputine. Nu mai astept iertare din partea nimanui. Am invatat ca primul pas spre o viata luminata e iertarea de sine. Trebuie sa ma iert eu.
Despre multumire, am inteles prea tarziu ca nu cuvantul MULTUMESC e important. Poti multumi cu o simpla privire. Astazi am avut o privire ciudata - multumirea in sine e ciudata.
Despre impacare...astazi m-am simtit impacata cu mine. Am fost sincera astazi. M-am impacat pentru ca aveam nevoie de impacare. Vimpacarea vine din interiorul nostru. De mult n-am mai comunicat cu mine. Sincer...
Despre sinceritate...aud vorbindu-se tot mai mult. Toti spunem ca avem nevoie de sinceritate. pentru o viata linistita. Pentru a merge mai departe, fara teama.
Despre fericire...astazi am simtit-o. pe pielea mea. In ochii mei, in privirea mea multumitoare si ciudata. Astazi, despre fericire am invatat multe.
Despre liniste...o simt in piept. Apasat. Dureros. Si Grea. "Linistea vine din galagie", "Haosul vine din ordine", mi-a zis cineva. N-am crezut, dar mi-am promis ca o sa ma gandesc...Si ma gandesc.
Despre minciuna...toti mintim la un moment dat. In clasa a doua am mintit-o pe mama ca nu am de invatat pentru scoala. Tu cand (m)-ai mintit ultima data? Cand ai zis: "e prima data atat de profund", sau "e a doua oara atat de profund"? Minciuna isi are sensul ei...
Despre neliniste...acum o simt pentru prima oara...Stiu ca o sa ma tradezi...

Cuvintele tale vor fi alinarea altui suflet...

Un comentariu:

Anonim spunea...

ii greu ce vrei tu:)

Kalliope