marți, 31 martie 2009

Toate inimile de pe pamant, azi, mie mi-au spus...

Am fumat o tigara dulce. Prima tigara din viata mea. Dulce. Fumul se rotea, inainte si inapoi si incerca sa ma pacaleasca. In spatele meu si in fata mea, el se rotea si ma imbia sa-l prind in pumnul meu de copil, cu degetele mele mici, cu unghiile mici, dar curatele. Se rotea, in stanga si in dreaptea mea si-mi araa mastile tuturor oamenilor pe care ii cunosc. Fetele lor, de altadata sincere, azi erau triste si nicidecum nu ma atrageau sa incerc sa cunosc, sa incerc sa descopar, in interior, sau in exterior, o parte mai buna.
Se rotea, toate inimile de pe pamant imi spuneau ca inima mea e numai a ta, de azi pentru totdeauna. Dintotdeauna, pentru totdeauna.
Am stins tigara dulce in scrmuiera. fumul inca se rotea. Nu sting niciodata tigarile bine. Ce fumator sunt eu? Nici macar o scrumiera adevarata nu am avut pana nu demult.Fumul se rotea. Eu nu ucid tigara. Toate inimile de pe pamant complotau impotriva mea, pentru mine. Toate inimile de pe pamant mi-au spus ca, intr-o viata de om, trebuie sa-ti pui sufletul in palma cuiva, pentru o eternitate. N-am ales eu, n-ai ales tu, n-au ales altii. Au ales toate inimile de pe pamant, pentru inima mea. Mi-e dor de tigara dulce si-as mai vrea una.

TOate inimile de pe pamant mi-au spus azi ca TE IUBESC.
Marturisesc ca nimic nou nu mi-au spus. Nimic din ce eu nu stiam deja.

2 comentarii:

Iuli spunea...

Daca ti-au spus toate "iminile", de pe pamanat, inseamana ca dragostea ta este mai mare decat orice...
Daca si urmatoarea tigare va fi dulce...
O seara (ne)buna!
;))

Ana Gabriela spunea...

frumos de tot...desi sper ca stii ca tigarile nu fac bine:D...in fine nu sunt in masura sa te judec...e foarte frumoasa postarea ma duce cu gandul la randurile lui Paulo Cuelho: "Cand iti doresti ceva cu adevarat tot universul conspira pt indeplinirea visului tau."