luni, 14 octombrie 2013

Despre azi

Nu exista oameni care ne fac sa stam pe loc sau care ne impiedica sa mergem inainte. Exista doar convingerile noastre, false, limitative si gresite. Asta am descoperit azi si voi purta cu mine aceasta descoperire. O vreme. N-o constientizam decat cand ii auzim pe cei din jurul nostru ca o spun, din experientele proprii. Si atunci, desi nu  vrem si ni se pare rusinos pentru noi si pentru gandurile cu care traim zilnic, trebuie sa le dam dreptate. Si iesim din minunata noastra zona de confort pe care o iubim cu toata puterea si ne chinuim spunand: ai dreptate! Chinul e cu atat mai mare cu cat ne auzim ca o spunem. ne auzim vocea si mai auzim si ecoul vorbelor noastre mult timp dupa. Oamenii nu sunt rai si nu au intentii ascunse. Oamenii nu vor sa ne faca rau. Tot ce vor este sa traiasca langa noi, sa ne iubeasca si pentru asta sunt dispusi sa ne ajute, neconditionat, dezinteresat si fara sa primeasca ceva in schimb. Daca ne e greu sa ii credem, ne e greu sa ne acceptam pe noi, cei care stam azi cu ei de vorba. Ne contrazicem credintele, care de altfel nu sunt reale. Putem scapa de ele? Daca da, ce trebuie sa facem de azi, pentru a schimba ceva? Am convingerea(si sper sa fie reala) ca nu poti schimba lumea daca nu incepi cu tine.
Mai stiu si ca oamenii cunosc la tine ceea ce vrei tu sa cunoasca la tine si iti vor darui atat cat iti doresti sa primesti.
Si primesc azi cu entuziasm sprijin si ajutor si-mi dau seama ca il primesc neconditionat. Ma tot intreb de ceva ore: de ce? Brusc imi vine in minte raspunsul:nu gandi, doar primeste. Daca refuzi ceva, inseamna ca nu meriti.

Pentru o clipa exista lumina! N-o sa multumesc, din nou, pentru ca nu stiu cum s-o fac. Singurul lucru pe care pot sa il fac este sa raman acolo si sa intorc, intr-o forma, sau alta increderea de care ma bucur, tot prin incredere. La rezultate ma voi gandi mai tarziu.
Exista oameni in fata carora te expui. Cand ajungi acasa si iti dai seama ca ai facut-o, te uiti in oglinda si iti spui ca esti nebun. Daca te privesti in profunzime iti dai seama ca e cel mai bun lucru pe care ai putut sa il faci. Poate ca maine te vei intoarce la vechile tale obiceiuri si credinte. Si nu e gresit ca o faci pentru ca este ceea ce facem intr-o viata: mereu ne vom roti intre ce e bine si rau, intre ce e corect sau incorect, intre ce e moral sau imoral. Faptul ca stim ca asta facem si urmeaza sa o facem e un pas inspre a descoperi cine suntem cu adevarat.

Niciun comentariu: