marți, 13 august 2013

Asteptare...

    Daca te regasesti in niste lucruri care de departe iti par straine si care nu au nici un sens pentru tine, si realizezi ca te integrezi perfect acolo inseamna ca nu ai uitat de ce iti era dor. Inseamna ca ti-e dor inca. Inseamna ca iti lipseste ceva. Poate sa iti fie dor de ceva ce ai avut si nu mai ai. Sau de ceva ce nu ai avut dar ai fi vrut sa ai. Sau de ceva ce crezi tu ca ti se cuvine sa ai. Sau de ceva ce ai si nu stii ca ai.
    Sa astepti si sa ai rabdare, aceste cuvinte se vor lovi in permanenta de peretii timpanelor tale, pana vor face rana acolo. Daca o intrebi pe mama ta, asta iti va spune. Daca iti intrebi prietenul cel mai bun iti va spune ca toate se intampla la momentul potrivit si ca daca inca nu ai, inseamna ca nu esti suficient de pregatit sa te bucuri de ceea ce vrei sa ai. Iar tie nu iti va ramane decat sa astepti si sa ai rabdare ca se va intampla la momentul potrivit, adica atunci cand vei fi pregatit sa te bucuri... Si pierzi cateva nopti gandindu-te cine va decide cand tu esti pregatit?!
    Si din nou totul iti va parea strain si o sa te gandesti ca daca nu ai, inseamna ca nu iti doresti suficient, ca nu are nicio legatura cu momentul potrivit, cu asteptarea sau cu rabdarea. Sau cu cine decide. Si de ce trebuie sa decida altcineva pentru tine.  Si vei cauta buretele cu care  incerci de fiecare data cand ti-e greu, sa iti stergi amintirile, dorintele si visele, desi stii ca nu ai cum sa faci asta. Mereu, de undeva te vor urmari, iar daca le lasi in urma, te vor ajunge. Tot ce poti sa faci este sa uiti. Da, o vreme poate o sa uiti. O vreme doar.
    Si apoi, vei astepta fara sa stii ce, pana cand si de ce?! Iar in final ti se va parea normal sa astepti si o sa iti doresti sa astepti doar pentru ca te-ai obisnuit ca nimic nu se va intampla. Iar asteptarea...asteptarea va fi vesnica, nimeni nu ti-o poate lua. Esti bucuros ca ai ceva al tau.
   Si iesi la o inghetata. Din Centru, cu 2 lei. E buna si te intoarce la copilarie. Acolo ai vrea sa ramai, pentru totdeauna.

Niciun comentariu: