sâmbătă, 18 octombrie 2008

In fiecare zi...

In fiecare zi descopar cate ceva. ?In fiecare zi aflu lucruri noi. In fiecare zi ma bucur de ceva, chiar daca nu-mi dau seama.
Asta mi se intampla in fiecare zi...
Azi am descoperit la mine ceva. Am descoperit ca-mi pasa atat de mult de oameni, de furiile lor, de dorintele lor, de nemultumirile lor.
Azi am descoperit ca-mi pun prea multe intrebari, la care, oricat m-as zbate, poate n-o sa gasesc niciodata raspuns. Sau paote raspunsul n-o sa fie pe placul meu.
Am descoperit ca mi-e atat de dor de mine, incat imi vine sa ma iau si sa fugim impreuna, o saptamana, undeva, departe, unde nimeni sa nu ne gaseasca. Sau poate o luna. Sau poate pentru totdeauna.
M-a trezit azi-dimineata, cu ochii grei de somn, cu amintirela ultimelor zile in gand, si mi-am zis: "Daniela, este azi, 18 octombrie... inca o zi din viata ta va trece...Si vor trece anii...toti anii tai Daniela, si buni si rai...si n-o sa stii in care ti-a fost ce mai bine..." Si-o sa zic: "Ce ai facut, Daniela, pana acum? Ce ai trait? Si cat de mult? Si mai ales de ce? Daniela, nu ultimele zile conteaza...Ce bucurii ai avut? Ce vise ti-ai implinit?"
Din spatele meu, o voce groasa si ragusita de trecerea celor mai frumoase clipe (pe care tot timpul le-am masurat in ani), imi va raspunde: "Mi-am implinit visul de a trai pe acest pamant!"
Si bucuriile?
"Bucuriile...m-am bucurat ca am trait intre oameni ca voi..."
Si viata, Daniela???
"Viata? Va trece..."

Un comentariu:

Anonim spunea...

Foarte frumos... imi aduce aminte de citatul:
"Viata e plina de fumusete. Observ-o. Observa albinele, copiii, fetele zambitoare. Miroase ploaia si simte vantul. Traieste-ti viata la intregul ei potential, si lupta pentru visele tale." ( Ashlay Smith )