joi, 31 decembrie 2009

Brasov...

Iata-ma din nou la Brasov...oras de poveste. as vrea sa va fur pe toti si sa traim aici. Sa lucram in acelasi loc, sa avem tot ce ne dorim, sa ne intalnim ca si pana acm, sa facem aceleasi lucruri pe care le faceam si inainte, sa radem, sa glumim, sa fim fericiti. imi doresc sa fim fericiti. Toti. A trecut Craciunul, am primit cadouri multe, frumoase, m-am bucurat, mi-am vizitat prietenii si am avut parte de tot ce a fost mai bun. Am intalnit, pot sa spun azi ca am intalnit baiatul visurilor mele si suntem fericiti impreuna. Mi-am dorit mereu si am sperat mereu, pana in ultima clipa sa fiu fericita. Si sunt. Am langa mine baiatul care ma face sa ma simt implinita, sa ma simt eu, care ma face sa ma simt importanta, care-mi da atentie, care are grija de mine, care ma tine de mana pe strada, care-mi vorbeste frumos, care-mi saruta ochii si mana, care-mi spune ca vrea sa fiu fericita. si va am pe voi, acasa, la cateva sute de kilometri, care ma asteptati. Va am pe voi, putini, dar va am.

An nou cat mai bun, dragii mei si sa ne vedem cu bine...

miercuri, 23 decembrie 2009

23

Al 23-lea Craciun al meu. Insa intaiul departe. Ne-acasa mai bine zis. Ne-cu-mama. Imi vine sa plang si tremur din toate incheieturile ascultand colinde si imaginandu-mi cum acasa se impodobeste bradul, cum mama e fericita, cum sarmalele fierb in oala, cum se aud voci pe scarile blocurilor, cum alearga copii dorind sa incalzeasca casele oamenilor, cantandu-le si incantandule privirile cu cantece despre nasterea Domnului, imi vine sa plang si-o fac si ma gandesc la mama, ce dor mi-ar fi sa fiu acolo, ce dor mi-ar fi sa-i spun Craciun Fericit si sa desfacem cadouri impreuna.
E al 23-lea Craciun in care nu desfac cadourile sub bradul mamei impodobit cu albastru, simetric, perfect... Nu sunt acasa insa ma simt acolo...
Care este adevarata fericire? Privesc cadourile ce le-am cumparat si pe care n-o sa am cum sa le ofer in seara Ajunului, privesc in jurl meu si-mi vad camera impodobita cu ce am avut eu, ghirlande si catevagloburi, insa nu am brad.
O sa-mi petrec dimineata Ajunului vorbind cu zeci de romani care probabil au brad si seara vor sta apropae de cei dragi, o sa-mi petrec dupa-masa facand mici cumparaturi, poate o sticla de vin...nici zapada nu e...nici ganduri albe, nici...

Unde e adevarata fericire?

Craciun Fericit Daniela!

sâmbătă, 19 decembrie 2009

Si ninge...

Si ninge...si-mi place de mor

ma simt ca atunci cand spuneam: te ador

imi vine sa fug si sa sper

ca-n alta lume vom fi la fel

mi-e dor de tine si-mi place s-o spun

nu mint, nu-mi doresc

altceva

decat zapada sa ne-ngroape

sa fim amandoi, sa ne iubim

pe-nserate

sa-ti spun te iubesc

sa-ti spun printre pleoape

iubire ninge, zapada se joaca

se joaca, se-nvarte,

te iubesc si ti-o spun

nu-mi pare rau

o spun ca si cum...ca si cand...

numai noi am fi pe pamantul nins

atata dragoste se-nvarte intre noi

priveste iubire, ninge vulgar

se-nvarte lumea cu noi amandoi

priveste si spune-mi

ce scrie sub zapada?

iarna...

miercuri, 16 decembrie 2009

Iarna

Iarna nu e doar o amintire, o calc in picoare, o iau in brate, o arunc de la mine la tine si...si-o traiesc din plin. Ce iarna. N-am vazut asa ceva in Timisoara. Ce iarna gri, cu fulgi si mici si mari, anemici, bulimici, obeji, treji, adormiti, marmuri, maturi, naivi, de toate felurile... ce fulgi imi mangaie tamplele in diminetile rascolite de somn si de vise(ori cosmaruri), ce fulgi gingasi imi cad pe obrajii inghetati, dis de dimineata, cu noaptea in cap, sparand la o zi linsitita si fara probleme. Ce probleme, uita-te tu ce scrie sub zapada. Unde? Cand ai vazut ultima data zapada? Ce de zapada, deschid geamul sa-mi iasa mirosul de fum si de singuratate si astept sa ninga cu speranta si sa-mi intre in casa , sa-mi faca ordine in dezordine, sa ma faca sa zambesc si ah...sa ies din casa si sa ma plimb - n-am curaj, mi-e frica, mi-e sete, i-e somn si-as vrea sa..nu...ah, ce-as mai vrea sa fiu din nou copil.

Ce scrie sub zapada - te astept - pe tine , iarna!

luni, 7 decembrie 2009

Nu inca...

Ce ma satura ma distruge. Asta mi-a rasunat in gand o zi intreaga.

Spre fericirea mea, nu m-am saturat. Nu inca...