marți, 22 iulie 2014

Ce mi-as mai dori, in final

    Mi-as dori ca oamenii sa stie cand sa renunte. Sa nu fie lasi, sa nu se teama. Sa stie cand trebuie sa plece dintr-un loc, dintr-un vis, dintr-o relatie. Sa stie cand si pe ce drum sa o apuce. Sa stie daca trebuie sa mearga singuri sau insotiti.
   Mi-as dori ca oamenii sa stie sa accepte. Sa se accepte pe ei insisi sau sa se accepte unii pe altii. Sa accepte ca au gresit. Sau ca nu au intotdeauna dreptate. 
  Mi-as dori ca oamenii sa stie cand si de unde sa ceara ajutor. Si sa nu se teama si sa nu le fie rusine. Suntem aici unii pentru altii.
  Mi-as dori ca oamenii sa nu se minta. Sa se iubeasca si sa isi recunoasca greselile, temerile, sa-si accepte visele, oricat de banala sau indraznete ar fi.
   Mi-as dori ca oamenii sa isi asume. Sa-si asume atat succesul cat si esecul. Si sa aiba puterea sa mearga mai departe.
    Mi-as dori ca oamenii sa fie responsabili. Responsabili fata de ei, fata de altii si fata de viata lor. Oamenii sunt importanti si merita sa-i tratam cu atentie.
   Mi-as dori ca oamenii sa nu uite cine sunt, niciodata. Mi-as mai dori sa termine ceea ce au inceput si sa nu uite ca daca un lucru merita sa fie facut de ei, merita sa fie facut impecabil.
 
Iar ultimul lucru pe care mi l-as mai putea dori , in final, este ca dintr-o astfel de categorie de oameni sa faca parte si fiica mea. Sa nu se teama, sa nu fie lasa si sa nu renunte niciodata la valorile ei, sa se bucure de viata si de toti oamenii pe care ii va intalni, de-a lungul timpului :)

 

joi, 3 iulie 2014

Despre oamenii care imi plac mie

     Mie imi plac tare mult oamenii. Oamenii care isi tin promisiunile. Oamenii care fac ceea ce zic ca fac, indiferent ce s-ar intampla si ce alte ocazii sau oportunitati se aseaza in drumul lor. Mie mai imi plac oamenii sinceri care inteleg ca nu primim nimic fara sa daruim ceva in schimb, oamenii care stiu sa imparta, oamenii care stiu sa daruiasca, oamenii care stiu sa primeasca, oamenii care stiu ca daca azi primesc mai putin, maine vor primi mai mult, oamenii care multumesc altor oameni ca fac parte din viata lor, oamenii care reusesc in viata fara sa insele sau sa minta . Mai imi plac oamenii care nu sunt egoisti si lacomi, oamenii care stiu unde sa se opreasca atunci cand este suficient ceea ce au si oamenii care  stiu cat merita, care nu cer mai mult, care nu cer deloc, care nu asteapta sa li se dea, care nu cred ca li se cuvine mai totul pe lumea asta..  Mai imi plac oamenii care nu se lasa rugati cand li se ofera un ajutor, oamenii care apreciaza ceea ce li se ofera, oamenii care isi multumesc lor pentru ca si-au permis sa faca parte din lumile si vietile noastre, ale celor care ii inconjuram zilnic, cu iubire.

    Si mai imi plac oamenii care stiu sa rada si sa planga, cu noi, si cei care sunt aproape intotdeauna, nu numai cateodata :) Mereu i-am numit pe acestia, simplu, prieteni!